Ultrasonicatoare – cum actioneaza

Curatirea cu ultrasunete – cum actioneaza

Vibratiile la frecvente ce depasesc 18 kHz (18.000 vibratii pe secunda) sunt numite ultrasunete. Ca urmare a acestor vibratii milioane de mici bule de vid sunt transformate in lichide.

Ele implodeaza in timpul fazei de inalta presiune si creaza valuri de presiune extrem de eficiente. Acest proces este numit cavitatie si provoaca indepartarea particulelor de murdarie din obiectele care urmeaza sa fie curatate.

Frecvente mai mici, de aprox. 20 kHz, care sunt aplicabile in spargerea celulelor, produc bule cu diametre mai mari si valuri de presiune mai puternice decat frecvente mai mari de aprox. 35 kHz, care sunt utilizate pentru curatare intensa, dar blanda.

Generatorul HF transforma frecventa retelei de alimentare in frecventa corespunzatoare baii cu ultrasunete. Aceasta frecventa este transformata in vibratii mecanice de traductoarele de sub rezervor. Prin ultrasunete, este transmisa lichidului din baie.

Toate baile ultrasonice folosesc SweepTectJ– o modulare speciala de frecventa fix in jurul punctul de functionare optim. Un domeniu foarte omogen si chiar un camp ultrasonic este realizat.